Pandemide Karantina, Yalnızlık Çocuklarda, Gençlerde Psikolojik Sorunlara Yol Açıyor.

COVID-19 pandemisinde okulların kapanması, evde karantina önlemlerinin uygulanması, çocukların ve gençlerin yaşıtlarından, öğretmenlerinden, geniş ailelerinden ve toplumdan uzaklaşmalarına sebep oluyor. Bu da bazı gençlerde psikolojik sorunlara sebep olabilir.

Temmuz 04.2020

COVID-19 pandemisinde okulların kapanması, evde karantina önlemlerinin uygulanması, çocukların ve gençlerin yaşıtlarından, öğretmenlerinden, geniş ailelerinden ve toplumdan uzaklaşmalarına sebep oluyor. Anketler, gençlerin en az 1/3ünün yalnızlık yaşadıklarını gösteriyor.

Yeni yayınlanan bir araştırma, bu yalnızlığın genç yaş grubunda gelecekte akıl sağlığına etki edip edemeyeceğini değerlendirmiş.1946’dan bugüne kadar yalnızlık ve gençlere etkisini içeren araştırmaları derlemişler. Karantina önlemleri, sosyal izolasyon değerlendiren araştırmaları da derlemeye kattıklarında 63 farklı çalışmada yaklaşık 51.000 sağlıklı insanın değerlendirildiği bir data elde etmişler.

Bir çok araştırmada yalnızlık ve orta dereceli ve ağır depresyonun ilişkili olduğunu görmüşler. Yalnızlık ifade edenlerde depresyon çok daha sık gelişmiş. Sosyal izolasyon, yalnızlık ile intihar düşüncelerinin ve yeme bozukluklarının ilişkisini gözlemlemişler. Eski bir pandemi zamanı çalışmasında da, karantinaya alınan çocukların yaşıtlarına göre 5 kat daha fazla psikolojik destek aldıklarını görmüşler.

YORUMUM;

Gençlerde yalnızlık, sosyal izolasyon sebeiyle bir takım mental sorunlar gelişebileceği anlaşılıyor. Günümüzde sosyal izolasyon, video telefon görüşmeleri, online buluşmalarla azaldığı için, eski karantina günlerine geçmiş pandemilere kıyasla, gençlerde etki, tahminen daha az olacaktır. Yine de ebeveynler, çocuklarının tavırlarındaki değişimlere dikkat etmeliler. Gerektiğinde psikolojik destek almayı ihmal etmemeliler.

 

 



SORU SORUN

Soru Sor

Soru Sor formunu doldurarak sorununuzu sorun, biz yanıtlayalım…

GÖNDER

Muayene

Muayene olmak istiyorsanız,
Muayene Formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

GÖNDER